לאנשים שאוהבים לאכול ולבשל.
מתכונים, הסברים ושאלות.

יום ראשון, 28 בנובמבר 2010

ממרח גזר וכוסברה


ממרחים הם הדברים הכי קלים והכי משתלמים להכנה, אתה מכין כמות וזה נשאר לנצח (טוב לא לנצח אבל להמון זמן)...
ותמיד נחמד לגוון, אז ליד הפסטו, ממרח העגבניות המיובשות והטפנד ממרח גזר וכוסברה הוא מפתיע מרענן וטעים...

אז מה צריך?...
5 גזרים
חצי צרור של כוסברה
3/4 כוס שמן זית
3 שיני שום
גינג'ר מגורד (כ 2 סנטימטר מהאורך של השורש)
כף זרעי כוסברה
4 כפות סוכר חום
מלח פלפל לפי הטעם
הכמות מספיקה לכחצי ליטר (כמו קופסא של חומוס)


אז מה עושים?
לחתוך את הגזרים לרוחב ל3 חלקים, לפזר עליהם את הסוכר החום, מלח פלפל וכרבע מכמות השמן זית. לצלות בתנור בטמפרטורה של 200-225 מעלות עד לקירמול, כלומר, שהם מקבלים גוון שחום (אפשר מעט לשרוף אותם כדי להעשיר את הטעם)
להכניס את הגזר ביחד עם כל שאר המרכיבים אל תוך הבלנדר ולהפעיל...
אנו טוחנים עד שמגיעים למרקם אחיד, בשלב הזה אנו טועמים ומוסיפים תיבול לפי הטעם.
חובבי הלימון יכולים להוסיף גם כף לימון.
  
                                   

שומרים במקרר ויש ממרח מקורי לאירוח ולנשנוש...:)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה