לאנשים שאוהבים לאכול ולבשל.
מתכונים, הסברים ושאלות.

יום שלישי, 23 בנובמבר 2010

עוגת מוס שוקולד

עוגת מוס שוקולד במנות אישיות- היא טעימה, פשוטה, אפשר לעשות אותה פרווה והיא עדיין טעימה.
זה נשמע מסובך אבל זה לא באמת קשה...
אז ככה
מה צריך?...
לטארט:  3 ביצים

          3/4 כוס סוכר
          3/4 כוס קקאו מנופה
          1/2 כוס אגוזים קצוצים דק
          1/4 כוס קמח מנופה
          כפית אבקת אפיה
למוס:  400 גר' שוקולד מריר
          1 שמנת מתוקה (גם עם קצפת צימחית זה יוצא מעולה)
לציפוי:  400 גר שוקולד מריר
           80 גר' חמאה (או 3 כפות שמן קנולה בגירסה הפרווה)
אז מה עושים?...
הכנת הטארט- (אנו מעוניינים בשכבת עוגה דקה יחסית, מעל יבוא המוס וציפוי השוקולד) 
להפריד את הביצים ולהקציף את החלבונים (הלבן, למי שלקח רגע..:)) ,להוסיף את  הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף חזק. 
כשהקצף יציב יש להוסיף את החלמונים בהדרגה (חלמון אחר חלמון) תוך כדי הקצפה.
בתנועות קיפול  (ערבוב עדין) ובהדרגה להוסיף את הקמח, הקקאו והאבקת אפייה.  
לקפל לתערובת את האגוזים עד למרקם אחיד.
לשים בתבנית מלבנית ומרופדת בנייר אפיה, ולאפות בתנור בחום בינוני (180 מעלות) כ-20 דק'. בעזרת קיסם בודקים אם העוגה מוכנה: נועצים קיסם בעוגה במידה והקיסם יוצא יבש העוגה מוכנה.

כדי להכין מנות אישיות אנו חורצים עיגולים בעוגה (אפשר באמצעות כוס) כמספר המנות בהם אנו מעוניינים.

 







הכנת המוס (המוס שאנחנו עושים איננו באמת  מוס כי הוא אינו מכיל ביצים אלא רק שוקולד ושמנת...יאמי...)
להמיס את השוקולד בשיטת "בן מרי" ("בן מרי" זוהי שיטה של המסה על ידי אדים, אנו ממלאים סיר במים ומרתיחים אותם, מעל הסיר אנו מניחים קערה  שבה אנו ממיסים את השוקולד- חשוב שהקערה לא תיגע במים)


להקציף את השמנת לקצף יציב
 להוריד את השוקולד המומס מהאש ובהדרגה (כדי שהשמנת לא תיקרש) להוסיף לו את הקצפת תוך תנועות קיפול  עד לקבלת תערובת חלקה.







אנחנו כבר לקראת סיום...
אנו לוקחים את העיגולים שחרצנו ומרטיבים אותם בכמה טיפות של קפה (מים חמים עם קפה נמס)



אנו מזלפים את המוס מעל העיגול (לא מזניחים אף נקודה)








                     ומיישרים....

אנחנו מכסים את העיגולים עם המוס ומכניסים אותם להתקרר לכרבע שעה כך שהמוס יתכסה מעט. 
בנתיים אנו ממיסים את השוקולד לציפוי מעל בשיטת "בן מרי"- בדיוק איך שהמסנו מקודם...

עכשיו יש שתי אופציות: אפשר לצפות את כככככלללל העוגה בשוקולד....









או לזלף טיפה מעל....הכל תלוי בעד כמה אתם מושחתים....;)








ושיהיה בתאבון.....

 


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה