לאנשים שאוהבים לאכול ולבשל.
מתכונים, הסברים ושאלות.

יום שבת, 20 בנובמבר 2010

לחם מקמח מלא

קמח לבן ממש לא עושה לי טוב, אבל לא בכל מקום מוכרים לחם מקמח מלא, זה שלחם חום לא אומר שהוא מקמח מלא....
אז הכי טוב להכין בבית!!!
 אז מה צריך?

1 ק"ג קמח מלא,
1/2 כוס שמן
כף סוכר
כף שטוחה מלח
2 כפות שמרים יבשים
כ-2.5 כוסות מים פושרים.

איך עושים?
אז קודם כל שתדעו אפשר להכין במיקסר-לשים את הקמח בקערה להוסיף את כל החומרים ולבחוש. אבל אין מיקסר אז אין ברירה- צריך ללוש.

ליצור גומה בקמח לשים את הסוכר והשמן
להניח בצד (מחוץ לגומה)את השמרים,
להוסיף את המים בהדרגה ולבחוש (אם הבצק קשה ניתן להוסיף מים )
לקראת סוף הבחישה להוסיף את המלח ולהמשיך לבחוש וללוש את הבצק
(אם הבצק עדיין רך ניתן להוסיף מעט קמח ולהמשיך ללוש עד לקבלת בצק רך ועדין)
לכסות את הבצק בניילון נדבק ולהשהות לתפיחה כ-3/4 השעה- אפשר לכסות את הקערה עם הבצק בשמיכה כדי לזרז את התפיחה של הבצק.
אז איך יודעים מתי הבצק תפח מספיק?... בעיקרון הבצק צריך להכפיל את נפחו:


מצא את ההבדלים....

לפני ההתפחה
אחרי ההתפחה











אחרי שהבצק תפח עצבו את הלחם כיצד שתרצו, חלה קלועה, לחמניות או כל צורה אחרת שאתם אוהבים שימו בתבנית עם נייר פרגמנט לכסות בבד או פשוט במגבת ולהתפיח שוב.
                                    אפשר להכין חלות לשבת, אפשר גם לחמניות למשך השבוע:)



 

זאת אמנם נראית לחמניה תמימה אבל לא כל כך פשוט להגיע
לצורה הזאת...


שימו לב טוב טוב...






אחרי התפיחה השנייה זה אמור להגיע לגודל כזה- 









לפני האפיה :למרוח בביצה טרופה לפזר שומשום פרג או גרעיני חמניות.לאפות בתנור חם כ-20 דקות ולאכול!!




בתאבון...:))




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה