לאנשים שאוהבים לאכול ולבשל.
מתכונים, הסברים ושאלות.

יום שבת, 4 בדצמבר 2010

בשר עם חרשופים.

חרשוף



חרשוף זהו חלק בארטישוק, אמנם צריך סבלנות לנקות אותו אבל זה כל כך טעים ושווה את זה...
לכל אמא בשלנית יש את התבשילים המיוחדים וזה אחד מאלה...


אז מה צריך?...
1 ק"ג בשר ראש (אפשר גם עם אסאדו אבל בשר ראש יוצא ממש רך)

1-2 ראשי חרשוף.כולל הגבעולים,
1/4 כוס שמן (אולי לחלק זה נשמע הרבה אבל ככה זה בישול מרוקאי, הרבה אהבה והרבה שמן)
2-3 שיני שום כתוש
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית מלח
כוס מים (אם יש ציר בשר עדיף)

אז מה עושים?...
להניח את הבשר בסיר, לכסותו במים ולבשל  עד ריכוכו (כשעה) ולקרר,
בזמן שהבשר מתבשל  נקלף ונחתוך את גבעולי החרשוף ,
צריך לקלף את החרשוף משני הצדדים של הגבעול חשוב להקפיד על הקילוף של החרשופים כדי שלא  ישארו הסיבים-


אל דאגה, קילוף החרשופים זה החלק המסובך של המנה, מרגע שזה עבר אתם ברכבת מהירה לגן עדן...;)
להניח את גבעולי החרשוף בקערה עם מים קרים בכדי למנוע את השחרתם.
אחרי הקילוף

לבשל את גבעולי החרשוף במים במשך 3-5 דק' ולסנן- כך תוציאו את המרירות מהעלים.
לחתוך את הבשר הקר למנות,
לחמם בסיר את השמן, לטגן מעט את השום,להוסיף את התבלינים, את כוס המים או ציר הבשר, ולהניח בסיר את הבשר החתוך,
לפזר מעל את גבעולי החרשוף ולבשל על גבי אש נמוכה כ- 20 דק' (לשים לב ,ייתכן ויהיה צורך להוסיף מים בזמן הבישול)

וזהו, לא היה כזה מסובך...



בתאבון:)






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה