לאנשים שאוהבים לאכול ולבשל.
מתכונים, הסברים ושאלות.

יום שני, 20 בדצמבר 2010

קישואים ממולאים בבשר צלעות וקינואה.

אני מזהירה מראש- זה לא מתכון מהיר, אבל המנה עשירה בטעם ונראית מדהים.
זה מתכון של הקייטרינג בוטיק של אוכל  http://www.facebook.com/pages/bwtyq-sl-wkl/163559533683489
המתכון ל 6 מנות.

אז מה צריך?
6 קישואים עגולים
3 עגבניות
750 גרם בשר צלעות עליונות (מס' 2)
4 בצלים
3 גזרים בינוניים
3 גבעולי סלרי
1/4 כרישה
1/2 כוס יין אדום
כוס וחצי קינואה
2 כוסות עגבניות מרוסקות
חצי צרור פיטרוזיליה
כף זרעי כוסברה
3 כפות טימין קצוץ (אם הטימין טרי אפשר לקצוץ אותו עם הגבעולים, אם הוא יבש רצוי להפריד את הגבעולים מהעלים כי הגבעול מתקשה ויכול להזיק לשיניים)
10 שיני שום קלופות
2 וחצי כוסות ציר בקר או מים
שמן זית
מלח ופלפל.

אז מה עושים?
הכנת הקינואה:
מטגנים את הקינואה עם מעט שמן זית מלח ופלפל ומוסיפים מים עד לכיסוי הקינואה ומרתיחים.
לאחר שרתחו המים מנמיכים את האש ומכסים עד לאידוי הנוזלים.

הכנת הקישואים:
חותכים את חלקו העליון (הכובע) של הקישוא (לא לזרוק אותו אנחנו עוד נשתמש בו) מרוקנים את תכולת הקישואים עם כפית ולמושחים אותם בשמן זית מבפנים ומבחוץ.
מכניסים את הקישואים לתנור בחום גבוה (כ 200 מעלות) למשך כ 10 דקות.

בישול הבשר:
את הבשר אנו מבשלים בטכניקה של קונפי, כלומר, בישול בשמן על אש קטנה למשך זמן רב- כך הבשר יוצא רך ועם טעם נהדר.
חותכים את הבשר לקוביות מכניסים לסיר ומכסים אותו עם שמן זית.
מוסיפים 5 שיני שום, כף טימין, מלח ופלפל. מבשלים על אש בינונית עד שהמים מתחילים לבעבע ומנמיכים את האש.
מבשלים למשך 4-5 שעות עד שהבשר רך.
לאחר שהבשר מוכן קוצצים אותו במעבד מזון עם השמן זית והשום לעובי בינוני (בערך כמו שבשר טחון מגיע).

הכנת הרוטב:
מטגנים 2 בצלים קצוצים גס, גזר הקצוץ לקוביות, כרישה, סלרי, זרעי כוסברה, 5 שיני שום קצוצות ו 2 כפות טימין עד להשחמתם.
מוסיפים את היין האדום ומצמצמים את הנוזלים (איך מצמצמים נוזל??  אנו מבשלים אותו וכאשר הנוזלים מבעבעים הנוזל מצטמצם ומתאדה).
מוסיפים את העבניות המרוסקות וציר הבקר או המים מרתיחים ומכפים את הנוזל (מה זה כיפוי נוזלים??  נכון שתמיד שמבשלים נוזלים צפות מעל בועות שומן? אנו מוציאים את השומן הזה בעזרת כף רגילה).
מנמיכים את האש עד שהנוזל מגיע למרקם סמיך.
טועמים ומשלימים טעמים (מלח ופלפל).

הכנת המילוי:
קוצצים דק את 2 הבצלים הנותרים, הפיטרוזיליה והעגבניות (את הנוזל של העגבניה מוציאים).
מוסיפים את הקינואה והבשר ומערבבים הכל.
טועמים ומתקנים טעמים (מלח, פלפל).

ממלאים את הקישואים במילוי הטעים...




זוכרים ששמרנו את הכובעים של הקישואים?....


מסדרים את הקישואים הממולאים עם הכובעים בתבנית ושופכים מעל הקישואים את הרוטב.
מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש בחום בינוני (כ 180 מעלות) ל30 דקות.




נכון שיש הרבה שלבים בהכנה אבל התוצאות שוות את זה לא?...



                    בתאבון...:)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה