לאנשים שאוהבים לאכול ולבשל.
מתכונים, הסברים ושאלות.

יום ראשון, 19 בדצמבר 2010

פאי תפוחים

יש מאות מתכונים לפאי תפוחים ורובם באמת טובים כי בתכלס כמה אפשר לפקשש עם בצק פשוט ותפוחים מבושלים אבל לא כולם יוצאים מצויינים. אני אוהבת את הפאי תפוחים שלי עשיר בטעם ומעט חמצמץ. זה מתכון פשוט שאהבתי:)
אז מה צריך?
לבצק:  
200 גרם חמאה (או 1 חב' מרגרינה בגרסה הפרווה)
3 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
1 ביצה
קליפת לימון מגוררת (מלימון אחד)
לתפוחים: 6-7 תפוחי עץ גרנד (ירוקים)קלופים וחתוכים לפרוסות. 
1/4 כוס סוכר
1 חבילה סוכר וניל
2 כפות דבש
כפית קינמון
50 גרם חמאה (או מרגרינה בגרסה הפרווה)
2 כפות ריבה 
מיץ לימון משני לימונים (אני אוהבת פאי חמצמץ אבל כל אחד וטעמו האישי)

אז מה עושים?
זה המרקם אליו שואפים
הכנת הבצק:
מערבבים את כל החומרים ומחלקים את הבצק לשני חלקים -1/3 ו 2/3
את החלק הגדול משטחים על תבנית













עוצרים את האפייה  ב3/4 אפייה של הבצק
ומכניסים לתנור שחומם מראש בחום בינוני עד ל 3/4 אפייה כ 15 דקות





הכנת התפוחים:
חותכים את התפוחים לפרוסות שוטפים ומסננים (כדי שיצא כל המים לפני בישולם)
במחבת ממסים חמאה מוסיפים את הסוכר, סוכר וניל, הדבש והלימון עד שהסוכר נמס והופך למעין קרמל, בשלב הזה מנמיכים את האש, מוסיפים את התפוחים מפזרים את הקינמון, מערבבים ומבשלים עד שהנוזלים מתאדים.












ועכשיו מרכיבים את הכל לפאי!
על הבצק האפוי מורחים שכבה דקה של ריבה, אתם יכולים להתפרע עם הריבה אני השתמשתי בריבת אפרסקים ביתית.
ומעל הריבה מפזרים את התפוחים.



לאחר שמניחים את התפוחים בעזרת פומפייה אנו מגרדים את שאר הבצק מעל הפאי.










אופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני (כ180 מעלות) למשך 10-15 דקות עד שהפירורים משחימים. מלבד הפירורים כל החומרים שלנו כבר מוכנים גם תחתית הבצק וגם התפוחים לכן אין צורך לאפות זמן רב.




שיהיה בתאבון...

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה