לאנשים שאוהבים לאכול ולבשל.
מתכונים, הסברים ושאלות.

יום שבת, 18 בדצמבר 2010

עוגיות מרוקאיות

הן פשוטות מראה וזה מעט מתעתע, כי כשאתה טועם מהן אתה לא מבין איך זה כל כך טעים...
הכי כיף לאכול אותן אחרי שאמא מוציאה אותם מהתנור עם הקפה (ועדיף עיתון בצד...)
אם אין לכם מטחנת בשר אז אי אפשר להכין אותן, אבל מצד שני מטחנה פשוטה בהחלט מספקת ובהשקעה קטנה אתם מקבלים הנאה עצומה...:)

אז מה צריך?
1/2 קילו קמח
2 ביצים
1/4 כוס מים
1 חמאה (אמא שלי תמיד עושה עם מרגרינה וזה פשוט מעולה אז תארו לכם איך זה יוצא עם חמאה....)
זה המרקם אליו אנו שואפים
1/2 כוס קוקוס
1/2 כוס סומסום
1/2 כוס סוכר
1 חבילה אבקת אפייה

אז מה עושים?
בוחשים את כל החומרים יחד לבצק
למטחנת בשר יש כמה ראשים אנו בוחרים את הראש הזה:


ועכשיו כל מה שאנחנו עושים זה להעביר את הבצק דרך המטחנה, כשהגענו לגודל הרצוי של העוגייה אנו מניחים בתבנית וממשיכים לעוגייה הבאה...

די פשוט לא?...
לדעתי זהו האורך האידאלי של העוגיות 


אנו אופים בתנור בחום בינוני עד שהעוגיות מקבלות צבע שחום.

תנו לעוגיות מעט להתקרר לפני שאתם מוציאים אותם מהתבנית לקופסה כדי שלא ישברו לכם...



תרתיחו את המים לקפה ובתאבון....

תגובה 1:

  1. קודם כל פשוט נהנית מהבלוג שלך! הכל מקסים!
    שנית שאלה -כשאת כותבת 1 חמאה הכוונה ל100 גרם או 200?
    תודה יעל

    השבמחק